GBT Sorgulamasında Şehit Olan Polisin Töreninde Gözyaşları Sel Oldu

İzmir’de GBT sorgulaması yaptığı şahıs tarafından öldürülen polis memuru Mehmet Çelik için düzenlenen törende şehidin babası yürekleri dağladı.

GBT Sorgulamasında Şehit Olan Polisin Töreninde Gözyaşları Sel Oldu
İzmir’in Bornova ilçesinde yoklama kaçağı olduğu belirtilen Serhat Ceyhan (21), GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgusu yapmak isteyen 2 polis memurunu bıçakladı. Polislerden Mehmet Çelik olay yerinde şehit oldu. Şehit için İzmir Valiliği önünde tören düzenlendi.

Valilik önüne mesai arkadaşlarının omuzladığı tabutun en başında ise şehidin babası Ahmet Çelik yer aldı. Gözyaşları içinde tabutu taşıyan baba Çelik’in sözleri yüreğini dağladı.

Şehid babası yürekleri dağladı

Şehidini omuzlayan Baba Çelik, "Vatanım sağolsun, ordum sağolsun, Türk bayrağım sağolsun" dedi.

Tabutun konulmasıyla birlikte başında diz çöken baba, ’ben polis babasıyım, kahraman polis babasıyım’ diye oğlunun başından bir an olsun ayrılmadı. Bu sırada yanına gelen İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı gören baba Çelik, "Oğlumun müdürü, amirim" diyerek sarılırken, Emniyet Müdürü Aşkın da babanın elini öptü.

Şehidin annesi Elif Çelik, eşi Aysun Çelik ile çocukları Melike ve Emir de şehidin tabutuna son kez sarıldı.

“Şehidim o alçak, arkadaşın tarafından yakalandı”

Şehit için yapılan saygı duruşunun ardından konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Devletimizin birliği için canını feda eden aziz şehidimizi uğurluyoruz. Mehmet Çelik, bu sabah saat 04.14 sırasında Bornova’da devriye görevi yaparken, kimlik kontrolü yaptıkları sırada, şüpheli şahıs tarafından kendilerine kesici alet ile saldırı yapıldı. Kahraman şehidim bu saldırıyı yapan alçak, ekip arkadaşın tarafından vurularak yakalandı. Bu dünyadan en şanlı ayrılış şehadetli ayrılıştır. Aziz şehidim ailen ve çocukların büyük Türk milletine emanettir. Gözün arkada kalmasın. Ruhun şaad olsun" diye konuştu.

Şehit için dualar edilmesinin ardından, cenaze Bornova Hacı Neriman Beşer Camii’nde ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve meslektaşları katıldı.

Kaynak: İHA