Erzurum'un Kurtuluşunun 100. Yılına Doğru

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşu ve Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi ve Eko Avrasya Derneğinin organizasyonunda gerçekleşecek program kapsamında kentin kurtuluşunun 100. yılı olan 12 Mart'a kadar çeşitli programlar düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum'un kurtuluşu ve Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yıl dönümlerini birlikte kutlamak adına birlikte bir program yapacaklarını ve temasının "100'müz Özümüz Bir" olarak belirlendiğini belirtti.

Programın kapsamı hakkında bilgilendirme yapan Tavlaşoğlu, "Bunu ortak yapmamızın sebebi Azerbaycan'daki kardeşlerimiz de aynı Erzurum'daki insanlar gibi o zaman Ermeni mezalimine uğramış, 1992'de bile bunun yansımaları devam etmiştir. Bunun yakın bir tarihte yapılmasına rağmen bütün dünya devletleri tarafından bunun farklı lanse edilmesinden dolayı bu yapacağımız etkinlik çok daha önemi görülmektedir." diye konuştu.

TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş ise, Erzurum'un kurtuluşunun Azerbaycan'ın kuruluşuna açılan kapı olduğunu anlatarak, "Azerbaycan ile bizim sadece 100'müz özümüz değil, kanımız, canımız ve kaderimiz de bir." ifadesini kullandı.

Toplantıda, Eko Avrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da konuşma yaptı.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler 9 Mart Cuma günü kortej yürüyüşüyle başlayacak. İbrahim Erkal Sanat Merkezi'nde "100'müz Özümüz Bir' şurası ile devam edecek program kapsamında 10 Mart'ta 100. Yıl Kahramanlar Anıtı'nın açılışı gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun "Sazımız avazımız bir" konseri ile tamamlanacak.

Kaynak: AA