'Emanetiniz Bizde' Projesinin Protokolü İmzalandı

Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yerel Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Hibe programı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığına (ABB) ve Merkezi Finans ve İhale Birimine başvurusu yapılan “Emanetiniz Bizde Projesi” hayata geçiriliyor.

'Emanetiniz Bizde' Projesinin Protokolü İmzalandı
Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, projenin ortakları arasında yer alan Ahi Evran Üniversitesini ziyaret ederek Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede projenin temel amacı hakkında bilgiler veren Kılıçaslan, Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak politika belirleme ve karar alma süreçlerinde daha aktif ve demokratik katılım sağlamak için kapasitelerini güçlendirmek olduğunu söyledi.



Proje ortakları arasında Ahi Evran Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirten Kılıçaslan, proje kapsamında; şehit ailelerinin paylaşımına açık online bilgi platformu oluşturma, Kırşehir Şehit Aileleri Derneğine ait WEB sayfası oluşturma, üç dakikalık spot mesajların yer aldığı şehit ailelerinin de katılımcı olduğu Ahi Evran Üniversitesi tarafından çekilecek kısa film, dernek koordinatörlüğünde Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleme, dernek üyelerinin koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile hazırlanan resim, şiir ve kompozisyonlar ve Ahi Evran Üniversitesi ile yapılan kısa filmin sunulması için sergi açılması ve dernek üyelerinin Nevşehir, İstanbul, Çanakkale ve Saraybosna’ya kültürel gezi düzenlemeleri, özellikle üyelerin toplantılara katılımlarının sağlanması, yurt içi ve yurt dışı kültürel gezilerinin ortaklar eşliğinde düzenlenmesi gibi faaliyetlerin olacağını belirtti.

Üniversite olarak Kırşehir’de gerçekleşen ve farkındalık oluşturacak projelerde yer almaktan mutlu olduklarını ifade eden AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA