Dursunbey'de Okuma Yazma Seferberliği Kurslarına Yoğun İlgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Dursunbey Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarına katılan kursiyerlere Dursunbey Belediyesi tarafından eğitim seti hediye edildi.

Dursunbey'de Okuma Yazma Seferberliği Kurslarına Yoğun İlgi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın bir televizyon programına katılarak yaptıkları okuma-yazma seferberliği sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Dursunbey’de de vatandaşlar bu kampanyaya ilgi göstermeye devam ediyor.

Dursunbey genelinde açılan 23 derslikte toplam 153 kişi okuma yazma kurslarına kayı olurken, bu sayının kademeli olarak artacağı bildirildi.

Üçeylül İlkokulunda gerçekleşen Kurslara katılan Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir tüm kursiyerleri tebrik ettiler.

Kursiyerlere Belediye tarafından hazırlanan eğitim setini hediye eden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bu kurslarda devamlılığın çok önemli olduğunu vurguladı. Kursların devamlılığını sağlamak için Belediye olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade eden Başkan Bahçavan, katılımcılara başarılar diledi.

"23 kursa, 153 kişi kayıt oldu"

Kurslar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Halk eğitim Merkezi müdürlüğü aracılığı ile İlçe genelindeki tüm mahallelere ulaşıldığını belirtti.

Gökdemir; “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kıymetli eşleri eşleri himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği çalışması kapsamında 13 kırsalda 10’da merkez’de olmak üzere 23 Kurs’ta 153 vatandaşımıza kurs açıldı. Hasta, yatalak, evinden çıkamayacak yaşlı olan vatandaşlarımız içinde evlerinde eğitim verilmektedir. İki ay sürecek bu kurslar inşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Kaynak: İHA