CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

'(Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi) Bu mesele bir parti meselesi değildir, bu mesele Türkiye'nin meselesidir'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin, "Bu mesele bir parti meselesi değildir, bu mesele Türkiye'nin meselesidir." dedi.

Burdur Şeker Fabrikası'nın önünde toplanan grup, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılması yönünde slogan atarak pankart açtı.

Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, Suriye'nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlere karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerleri andı.

"Afrin'de milli duruş ne kadar önemliyse şekerde de milli duruş önemli." diyen Ağbaba, bu konuda hükümete çağrı yaparak, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılmasını istedi.

Ağbaba, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 20 milletvekiliyle Türkiye'yi dolaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu mesele bir parti meselesi değildir, bu mesele bizim meselemiz değildir, bu mesele Türkiye'nin meselesidir. Şekeri savunmak vatanı savunmaktır, şekere sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır. Şeker fabrikası cumhuriyettir, Anadolu'dur, Atatürk'tür. Şeker fabrikası, savaş sonrası eli silah tutacak erkeğin kalmadığı bir dönemde, Anadolu insanının, Burdur insanının başkaldırısıdır, tüm dünyaya meydan okumasıdır, yeniden diriliştir, yeniden varoluştur."

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay da protesto gösterisinde birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Ağbaba, fabrika işçileriyle fotoğraf çektirdi.

CHP'li milletvekilleri Kadim Durmaz, Burcu Köksal, Ali Akyıldız, Okan Gaytancıoğlu, İrfan Bakır, Mustafa Balbay, Turabi Kayan, Mehmet Göker ile CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer de protesto gösterisine katıldı.

Kaynak: AA