Çalışan Kadınlardan Öğrencilere El Örgüsü Hediyeler

Avanos Belediyesinde çalışan kadınlar, yaptıkları el örgüsü ürünleri, öğretmenler aracılığıyla ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıyor.

Avanos Kent Konseyi tarafından başlatılan "Kadın Eli Projesi" kapsamında kadınlar, akşam evlerinde ve öğle arasında ise belediyede çeşitli giyim malzemeleri örüyor. Ortaya çıkan ürünler, daha sonra ise ilçedeki çeşitli okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye ediliyor.

Belediye çalışanlarından Esin Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına başlatılan çalışmada yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Berber, "Yaptığımız el örgüsü giyecekleri öğretmenleri aracılığıyla öğrencilere gönderiyoruz. Şimdiye kadar 40 öğrenciye hediye gönderdik. Yaptığımız çalışmayı duyan ev kadınları da ördükleri örgüleri bize gönderdi. Bu çalışmayı geliştirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Projeye destek verenlerden Hülya Köse ise, "İpleri mutluluğa dönüştürmek için iş arkadaşlarımızla bir araya gelerek şapka, bere, boyunluk gibi çeşitli giyim eşyaları örüyoruz. Çocukları mutlu etmek bize yetiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA