Boyabat'ta 'Suçtan Korunma' Toplantısı Düzenlendi

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere "Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, ülkenin geleceği olan gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Genç nesillerin çalışkan, bilgili, donanımlı, akıl sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilmesinin önemli olduğunu belirten Gül, ''Gençlerin başarılı ve bilgili olması toplumumuzun ve geleceğimize de olumlu yönde yansıyacaktır. Bu yönden gençlerimizin okul, aile, öğretmen ve arkadaş çevresi çok önemlidir." dedi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Emre Çakal öğrencilere, "Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma" projesi kapsamında bilgilendirme eğitimi verdi.

Çakal, kötü alışkanlıklarla mücadele, konusuyla ilgili slayt gösterileri eşliğinde yaptığı anlatımda, özellikle ailelerin çocuklarını iyi yetiştirmeleri, arkadaş çevreleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini, kötü alışkanlıkların neler olduğunu ve bunlara karşı gençlere karşı ne gibi tuzaklar kurulduğunu örneklerle açıkladı.

Kaynak: AA