'Bilim Dünyasında Işık Hadisesi' Sergisi Açıldı

’Bilim Dünyasında Işık Hadisesi’ sergisi TBMM’de açıldı.

'Bilim Dünyasında Işık Hadisesi' Sergisi Açıldı
TBMM’de, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaşamı ve ilmi çalışmalarını konu alan ’Bilim Dünyasında Işık Hadisesi’ adlı çizgi roman sergisi açıldı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, İbrahim Hakkı Hazretlerinin hocası ile arasındaki maneviyat ilişkisine değinerek, "Hocasının vefatı sonrası İbrahim Hakkı Hazretleri, hocasının başucuna bir türbe inşa ediyor. ’İlk doğan ışık hocanın başucuna doğmuyorsa ben neyleyeyim o güneşi’ diyen İbrahim Hakkı Hazretleri, orada bugün dahi izahı olmayan bir bilgi birikimi ile gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerde yansıma tekniği ile güneş ışınlarının hocasının türbesine yansımasını sağlamıştır. İbrahim Hakkı Hazretleri yaşamı boyunca 70’in üzerinde eser yazmıştır. Herkes tarafından bilinen Marifetname adlı eseri jeolojiden astrolojiye, fizyolojiden psikolojiye kadar o günün tüm birikimini günümüze yansıtan bir değerdir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Açılışa AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİH-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Toparlak ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA