Bilgi İşlem Personeline Pardus Eğitimi

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, tüm kamu hastaneleri, Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Tepebaşı Belediyesi bilgi işlem personelleri, TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sistemi Pardus eğitimi verildi.

Bilgi İşlem Personeline Pardus Eğitimi
Eğitimde Linux tabanlı işletim sistemi Pardus’u kullanımı hakkında 1 hafta süren eğitim sonrasında katılan bilgi işlem personellerine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge tarafından sertifikaları verildi.

Törende konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Bilge, "Kamuda açık kaynak kodlu yazılımların desteklenmesi çalışmaları kapsamında bilgi işlem personelimiz milli işletim sistemi Pardus eğitimi aldı. İlerleyen dönemlerde Milli İşletim Sistemimiz olan Pardus’u kullanarak bilgi işlem altyapı giderlerinde ciddi oranda tasarruf sağlanacak olup bu sistemi kullanacak ilk kurumlar arasında Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü yer alacaktır. Eğitime katılan personellerimizi tebrik ediyorum. Diğer kamu kurumlarına da bu eğitime ev sahipliliği yapmaktan ve Eskişehir iline bu milli işletim sistemini kullanacak olan ilk kurum olmaktan memnunluk duyuyorum" dedi.

Pardus’u hala Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Halk Sağlığı Müdürlükleri, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Radyo Televizyon Üst Kurumu ve TÜBİTAK’ın da aralarında bulunduğu 20’den fazla Bakanlık ve kurum kullanıyor.
Kaynak: İHA