'Beyaz Fil' Yıkılmasın Eylemi

"Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu" üyeleri, bina önünde bir araya gelerek, eylem yaptı.



Manisa'da uzun yıllar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası olarak hizmet veren Beyaz Fil binası, 2014 yılında 30 milyon 450 bin liraya bir tekstil firmasına satıldı.

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca taşınmaz tescili bulanan binanın tescili geçen yıl 15 Kasım'da kaldırıldı.

Tescilin kaldırılması kararı ile Manisa'da kurulan Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu üyeleri, binanın yıkılmasını engellemek ve tescil kararının iptali için bina önünde toplandı.

Kararı protesto eden platform üyeleri, bina girişinde düzenledikleri kahvaltı etkinliğinin ardından bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan eski HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, binanın yıkılması yerine, olduğu gibi farklı bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Dava süreci hazırlığını tamamladıklarını belirten Ertosun, şöyle konuştu:

"Uzun süredir hazırlığı içerisinde olduğumuz davamızı bu hafta açacağız. Davamızı açtıktan sonra haftaya salı günü bir araya gelerek bir açıklama daha yapacağız. Binanın yıkılmaması konusunda bireysel olarak dava açmak isteyenlere yardımcı olabiliriz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

Beyaz Fil binasının Manisa'nın simge ve sembolü haline geldiğini dile getiren esnaflardan Mehmet Yumrukaya, şöyle konuştu:

"Manisa'ya ilk gelenlerin duyduğu sözcük Beyaz Fil. Beyaz Fil esnafı olarak bu binaya yatırdığımız hayalleri düşünün. Neden hem bina bedavaya gitti hem de Manisalıların her türlü hayalleri yok oluk gitti. Manisa'nın sembol binası Beyaz Fil binasının yıkılmasını kesinlikle istemiyoruz."

Eyleme çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri ile esnaflar katıldı.

Kaynak: AA