Aydın'da 11 Yıldır Devam Eden 'Pulluk' Davasında Sanıklara Ceza Yağdı

AYDIN – Aydın’ın Köşk ilçesi merkezli olarak Muğla ve İzmir’de örgüt kurup sahte zeytinyağı satarak piyasayı dolandıran 32 kişilik şebekenin yargılandığı ‘Pulluk’ davasında 11 yıl sonra karar çıktı.

Aydın'da 11 Yıldır Devam Eden 'Pulluk' Davasında Sanıklara Ceza Yağdı
Aydın, Muğla ve İzmir’in Torbalı ilçesinde iki ayrı örgüt kurup sahte çek ve senet kullanarak köylerden aldıkları pamuk yağı, zeytinyağı, kanola ve palmiye yağlarına boya gibi kimyasal maddelerle karıştırarak Aydın, Muğla, Kayseri, Adıyaman, Erzurum, Erzincan ve Van başta olmak üzere Türkiye çapında sahte zeytinyağı piyasaya süren 32 sanığın yargılanması tamamlandı. 2007 yılında işlenen 19 mağdur ve 24 şikayetçinin bulunduğu suçla ilgili olarak Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2008 yılında görülmeye başlanan 32 sanıklı davada geçen 11 yılda görülen 46’ıncı celse sonucunda karar açıklandı.

"Örgüt kurmak ve yönetmek, sahtecilik, sahte çek- senet, dolandırıcılık, tefecilik, rüşvet vermek" suçlarından yargılanan suç örgütünün el başlarından olan Selim D. ve Ümit D. 18 yıl, iş adamları Hüsnü T. ve Ertan T. 15’er yıl, iş adamı Ali Ş. 14 yıl, diğer sanıklar ise 4 ila 8 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezalarına çarptırıldı. Ayrıca sanıklara 660 bin liradan başlayan toplamda 10 milyon lirayı bulan ağır para cezaları verildi.

Yaptıklarından pişmanlık duymadıkları anlaşıldığından sanıklara verilen cezalarda indirim uygulanmazken, bazı sanıklar ise seçme ve de seçilme hakkından yoksun bırakıldı.
Kaynak: İHA