Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 88. Yıldönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 88’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 88. Yıldönümü
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, 6 Mart 1930 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur üzerinden saat 16.00’da Antalya’ya geldiğini hatırlattı.

Atatürk’ün Antalya’ya geleceği haberinin şehirde büyün sevinç oluşturduğunu aktaran Daş, "Atatürk geldiği gün Kepez’den şehir merkezine kadar Antalya halkı, yolun iki tarafını doldurmuş, Türk milletinin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Atası’na gönülden sevgilerini iletiyordu. Karşılama töreni bitmesine rağmen Antalya halkı dağılmıyor, sevgi gösterilerini büyük bir coşku ile sürdürüyordu. Atatürk, cumhuriyeti, dil,tarih, kültür ve yurt birliği üzerine kurmuştur. Antalyalılar olarak, Ata’mızdan aldığımız tarih bilinci ve vatan sevgisiyle, bu topraklara geldiğimiz güne de İtalyan işgalinden kurtulduğumuz güne de kurtarıcımız olan Atatürk’ün Antalya’ya geldiği güne de hiç ayrım yapmadan sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA