Aşık Sümmani Anıldı

Osmangazi Belediyesi, Anadolu’nun aşık geleneğine damga vuran isimlerin başında gelen Aşık Sümmani’yi vefatının 103’üncü yılında andı.

Aşık Sümmani Anıldı
Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan kültürel iş birliği protokolü çerçevesinde Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Aşık Sümmani’yi Anma’ gecesi ilgi gördü. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan, Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Özdemir, Aşık Sümmani’nin torunu Hüseyin Sümmanioğlu ile Bursa ve Anadolu’nun çeşitli yörelerinden gelen aşıkların katıldığı anma gecesinde, Aşık Sümmani eserleri ile yad edildi.

Erdem Özdemir, programında başında slayt eşliğinde Aşık Sümmani’nin hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verdi. Anma gecesinde ilk olarak Aşık Sümmani’nin torunu Hüseyin Sümmanioğlu sahneye çıkarak dedesinin eserlerini seslendirdi. Daha sonra sahne alan aşıklık geleneğinin yeni nesil temsilcilerinden Aşık Cemal Divani ve Aşık Zafer Kazancı ile Yrd. Doç. Dr. Erdem Özdemir, Aşık Sümmani’nin eserlerini söyledi.

Kaynak: İHA