Antalya'da 'Çocuk İşçiliğe Hayır' Etkinliği

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Antalya Müdürlüğüne bağlı Bezm-i Alem Valide Sultan Yurdu öğrenci ve personeli sosyal sorumluluk projeleri kapsamında "Çocuk İşçiliğine Hayır" etkinliği gerçekleştirildiği bildirildi.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında, sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor.

Antalya İl Müdürlüğüne bağlı Bezm-i Alem Valide Sultan Yurdu öğrencileri ve personelleri de Bayındır Mahallesinde yer alan kreşteki minik çocuklarla "2018 Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı" kapsamından etkinlikte bir araya geldi. Bezm-i Alem Valide Sultan Yurdu öğrencileri ve personelleri de kreşteki miniklerle çocuk işçiliğiyle mücadele için duyarlılığın arttırılması konusunda farkındalık yarattı.

KYK İl Müdürü Turgut Erşan, bütün çocukların okumaya hakkı olduğunu belirterek duyarlı bir gençlik yetiştirmenin de en büyük hedefleri olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi EmineErdoğan'ın himayelerinde gerçekleşen "Çocuk İşçiliği ileMücadele Deklarasyonu"nu Antalya KYK olarak desteklediklerini kaydeden Erşan, bununla ilgili yapılan çalışmalarda emeği geçen bütün kurum çalışanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak: AA