AK Parti İl Başkanı Öz, TYB Erzurum Şubesi'nde Konuştu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi’nin düzenlediği “Dil ve İletişim Atölyesi” programının konuğu AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz oldu.

AK Parti İl Başkanı Öz, TYB Erzurum Şubesi'nde Konuştu
“Tarih, Kültür ve Medeniyet” eksenli sohbette Öz, tarihin toplumlar ve inançlar üzerindeki etkisin örnekleri ile anlattı.

İslâm Tarihi ve Türk Tarihi üzerinden yaptığı vurgularla tarih okumalarında romantik bakış yerine akılcı ve gerçekçi yaklaşımın tercih edilmesinin daha iyi olacağını ifade eden Öz, Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülhamit’in Osmanlı İmparatorluğu’nun zor dönemlerinde devletin başında olduklarını, Türk Milletinin Sultan Abdülhamit ve Atatürk ile son iki yüz yılda nefes aldığını hatırlattı.

Tarihteki önemli olayların, medeniyetimizle sıkı bir ilişkisi içerisinde olduğunu söyleyen Öz, bu olaylara bakış açımızın günümüzde de devam ettiğini dile getirdi.

Bizde tarih yazıcılığında fazla kaynak olmadığını, en eskilerin de yine batı üzerinden ulaştığını hatırlatan Öz; tarihin aslında bütün bilimler kadar önemli olduğunu; buna rağmen beklenen ilgiyi görmediği için istenen yerde olmadığını dile getirdi.

Dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Öz’e şube başkanı M.Hanefi İspirli Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.
Kaynak: İHA