AFAD Erzincan'da Öğrencilere Yönelik Tatbikat Düzenledi

7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Temel Afet Bilinci Eğitimi ve Genel Tahliye tatbikatı düzenlendi.

AFAD Erzincan'da Öğrencilere Yönelik Tatbikat Düzenledi
Erzincan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği okulda mahsur kalan öğrenciler itfaiye yardımı ile indirildi. Yararlılar çekilen halatlar ile yere indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Düzenlenen tatbikat hakkında bilgiler veren Erzincan İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, gençlerin doğal afetler karşısında bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.



Kadir Çelik açıklamasında; “Bizler bu gün Erzincan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’nde bir tatbikat yaptık. Arama, kurtarma, tahliye ve ilk yardım yaparak öğrencileri güvenli bir yere aldık. Bunu 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle tüm okullarımızda eğitimlerimiz devam edecektir. Mart ayından sonra da bir ay bu eğitimler devam edecektir. Burada amaç vatandaşlarımızı, gençlerimizi doğal afetlere karşı bilinçli bir gençlik yetiştirmek. Doğal afetlerde nasıl davranılması gerektiğini bu arkadaşlarımıza öğretmektir, farkındalık yaratmaktır.

Üst katlarda mahsur kalan öğrencileri senaryo gereği İndirdik. Merdivenleri yıkılmış kabul ettik, yaralıları kurtardık. Daha sonra sağlık ekiplerine teslim ettik” diye konuştu.

Tatbikat esnasında yangın söndürme çalışmalarına öğrenciler de katıldı.

Bir öğrencinin yangın söndürme tüpünü dikkatsiz kullanması, alanda bulunan öğrencilerin etrafa kaçışmasına neden oldu ve kısa süreli panik yaşandı.
Kaynak: İHA