Suluova Belediyesinden Hünerli Eller Projesi

Suluova Belediyesi, yaşlılık ya da fiziksel güçsüzlük nedeniyle evlerini temizliğini zorlananlara yönelik Hünerli Eller Projesi başlattı.



Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Orta Mahalle'de oğluyla yaşayan ve Hünerli Eller Projesi kapsamında hizmet sunulan Dudu Korkmaz'ı ziyaret etti. Korkmaz ve oğluyla sohbet eden Üçok, ailenin ihtiyaç ve sorunları hakında bilgi aldı.

Üçok, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, proje kapsamında yaşa bağlı sağlık sorunları, fiziksel güçsüzlük ya da ekonomik yetersizlikler nedeniyle evlerinin temizliğini yapmakta zorluk çekenlerin evlerinde temizlik hizmeti sunmaya başladıklarını söyledi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla bu projeyi başlattıklarını ifade eden Üçok, şunları kaydetti:

"İlçede 65 yaşını geçmiş, kimsesi kalmamış, maddi durumu iyi olmayan, sosyal güvencesi olmayan hemşehrilerimizin evlerine, iki hanım personelimizi görevlendirerek temizliklerini yaptırıyoruz. Çalışanlarımız her evde, evin genel temizliğinin yanı sıra yine bu kapsamda oluşturduğumuz çamaşırhanede ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin çamaşırları titizlikle yıkıyor. Kışın başında soba kurulması, mevsim sonunda sobanın sökülmesi de dahil birçok hizmeti gerçekleştiriyor. Bununla birlikte hemşehrilerimize bay, bayan kuaför hizmeti ile saç, sakal tıraşı ile evlerinde bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Her ay düzenli olarak 68 haneye temizlik hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu projemize başvuran toplam 68 hemşehrimizin tamamına hizmet götürmeye devam edeceğiz. Amacımız büyüklerimizin hayır duasını almak."

Kaynak: AA