Şırnak'ta Açılan Kurslar Sayesinde Gençler Sanat Öğreniyor

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi bünyesinde açılan kurslar sayesinde gençler sanat öğreniyor. Saz, gitar, def, bilgisayar, resim ve üniversiteye hazırlık kurslarına gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Şırnak'ta Açılan Kurslar Sayesinde Gençler Sanat Öğreniyor
Şırnak Gençlik ve Kültür Evinde açılan kurslar hakkında konuşan İl Temsilcisi Nazlı Altürk, “Burada gençlere Üniversiteye hazırlık, resim, müzik ve bilgisayar kursu veriyoruz. Üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik ders veriyoruz. Şırnak’ta dershanelerin sayısı azdır. Eşit ağırlık ve sayısalda ders veriyoruz. Resim kursunda yine güzel sanatlar lisesinden mevzun olan gençlere üniversiteye gitmeleri için onlara kurs veriyoruz. Geçen yıl 9 öğrencimiz üniversiteyi kazanarak, şuan resim öğretmenliğini okuyorlar. Bu yılda güzel sanatlar lisesinden mevzun 17 öğrencimiz üniversiteye hazırlanıyorlar. Yine bilgisayar kursuna gelen öğrencilerimiz buradan alacağı sertifika sayesinde işe girme olanakları artıyor. Bu yüzden bilgisayar kursuna yoğun katılım var. Bu yıl açtığımız çeşitli kurslar sayesinde öğrencilerimizin sayısında çok büyük bir artış var. Öğrencilerimiz bizden çok memnun. Hem kursa katılım sağlıyorlar hem boş geçen zamanlarını burada iyi bir şekilde değerlendiriyorlar. Birbirleri ile sosyal gelişim içindeler. Boş geçen zamanlarını burada gördükleri kurslar sayesinde iyi vakit geçirmiş oluyorlar” dedi.

Bilgisayar kursuna katılan Ferhat Abaylı, “Alacağımız kurs sayesinde hem bir şeyler öğrenmiş oluyoruz, hem de alacağımız sertifika sayesinde yarın bir iş talebinde bulunduğumuzda en azında rahatla başvuru yapabiliriz. Burada açılan bilgisayar kursu çok güzel. Ne kadar ilerlersek bizim için iyidir, bizim yararımızadır. Memleketimize bir katkımız olsun diye daha da iyi bir eğitim almak için bu kursa katıldık” diye konuştu.

Güzel sanatlar lisesinden mevzun olan ve resim kursuna katılan Serhat Uğurlu, “Burada açılan resim kursu sayesinde 3d çizimler, portre resimler çiziyoruz. Sergi hazırlığı için kendimize resimler çiziyoruz. Burada zaman çok güzel geçiyor” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA