Sarıkamış'ta Mehmetçik Afrin İçin Yola Çıktı

Mehmetçikler Sarıkamış’tan Afrin’e gitmek için yola çıktı. Sarıkamış’ta bulunan askeri birlikte görev yapan askerler Zeytin Dalı operasyonuna destek amacıyla sınırdaki birliklere gönderildi.

Sarıkamış'ta Mehmetçik Afrin İçin Yola Çıktı
Sarıkamış’taki askerlerin Afrin’e gönderilmesinin ardından vatandaşlar da Mehmetçiğe destek olmak adına çeşitli kampanyalar başlattı. Bir vatandaş Sarıkamış Kayak Merkezi’nde mangal yakarak sucuk ekmek sattı. Metin Özdemir, satıcı sucuk ekmeklerden elde ettiği geliri Mehmetçik Vakfı’na göndereceğini belirtti.

Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere bir nebze de olsa destek olmak isteklerini ifade eden Metin Özdemir, sattığı sucuk ekmeklerden elde edilen gelirin tamamını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını söyledi.



Mehmetçiğin yurt dışındaki operasyonuna destek vermek için sucuk ekmek aldığını hatırlatan Murat Özdemir, “Uzunca süredir Mehmetçiğimizin yurt dışındaki operasyonuna destek amacıyla böyle bir etkinliğe kalkıştık. İnşallah amacına uygun bir şekilde ve uygun yere teslim edebiliriz. Bu yüksek milli duygularla yapılan bir şey, herkesinde onaylayacağı bir olgudur. Herkesinde içerisinde olmak isteyeceği ama tabi insanların duymasıyla, buraya ulaşabilmesiyle alakalıdır. Ama biz küçücükte olsa çorbada tuzumuz olsun istedik” dedi.

Sarıkamış Kayak Merkezi Oteller bölgesinde düzenlenen kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mehmetçiğe destek olmak için vatandaşlar kısa sürede satışa sunulan sucuk ekmekleri tüketti. Sucuk ekmek satışından elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı’na gönderilecek.
Kaynak: İHA