Sakarya'da 'Bisiklet Adası Ve Ayçiçeği Vadisi'nin Temeli Atıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde kentte düzenlenecek 2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası hazırlıkları kapsamında hayata geçirilecek projeyle bisiklet branşına ulusal ve uluslararası alanda katkı sunulması hedefleniyor Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: 'Bisiklet Adası, 2020'de Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde şehrimizde gerçekleştirilecek Uluslararası Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak'.

Sakarya'da 'Bisiklet Adası Ve Ayçiçeği Vadisi'nin Temeli Atıldı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Bisiklet Adası ve Ayçiçeği Vadisi"nin temeli törenle atıldı.

Adapazarı ilçesi Camili Mahallesi'nde 170 dönüm arazi üzerinde yapılacak Ayçiçeği Vadisi'nde, çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için fitness, koşu, yürüyüş alanları, kafeterya, gölet, 150 araçlık otopark yer alacak.

Bisiklet Adası Projesi ise 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sakarya’da gerçekleştirilecek Uluslararası Dağ Bisiklet Maraton Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Projede, 120 metrekare 3 satış ofisi, bin 300 metrekarelik Bisiklet Dünyası, 430 metrekarelik VIP salonu, BMX parkuru ve dağ bisikleti parkuru yer alacak.

Ayrıca, 4,5 kilometrelik velodromun yanı sıra bin kişilik tribün, 2 seyir terası, bin 100 metrekare gölet ve yanında bulunan 170 metrekare kafeterya ile şampiyona için şehre gelen misafirlere ev sahipliği yapılacak.

- "Kenti daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şehrin günden güne geliştiğini, belediye olarak kenti daha da ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Proje alanı olan Yenikent bölgesinin her geçen gün geliştiğini ifade eden Toçoğlu, "Bu bölgede birçok projeyi hayata geçirdik. Sakarya'ya ve Yenikent'e canlılık katacak bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Biz doğal güzelliklerimizi koruyarak şehrimizi dönüştürmeye çalışıyoruz. Başka şehirler gibi uydu şehirlere dönüşmeyeceğiz. Sakarya, mimarisiyle doğal güzellikleriyle örnek alınacak bir şehir olacak. Sakarya, her geçen gün daha yaşanabilir bir hale gelecek. İlçelerimizde çalışma ve projelerimiz devam ediyor. Bugün temelini atacağımız ve kısa sürede hizmete sunacağımız Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası projesi de bu misyona uygun." diye konuştu.

Toçoğlu, proje alanını ailelerin huzur içerisinde vakit geçireceği ve her kesimden insanın spor yapabileceği bir vadiye dönüştürdüklerini dile getirdi.

- "Şehrimizin spor hayatına ciddi yatırımlar yapıyoruz"

Proje ile Yenikent Bölgesi'nin bisikletle anılacağını kaydeden Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Şehrimizin spor hayatına ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bugün temelini atacağımız ve kısa sürede hizmete sunacağımız Bisiklet Adası 2020'de Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde şehrimizde gerçekleştirilecek Uluslararası Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak. Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da projeden son derece memnun olduklarını ve çevre halkı içinde bu tür çalışmaların faydalı olduğunu aktardı.

Bölgenin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Bu yapılan tesisin, yaz kış insanların faydalanacağı, sosyal donatıları ile çevreyi çekim ve cazibe merkezi yapacağı aşikar. Sakarya her alanda gelişen önemli vilayetlerimizin başında. Sakarya tarım alanında ve peyzajda da çok önemli bir kent. Halkın gezip dinlenmesi için, yeşil alanla peyzaj yapılan ve uluslararası bisiklet turnuvasına ev sahipliği yapacak bu tesis bizlere de onur veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bizler Sakarya'da yatay mimariyi tercih ediyoruz"

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de Afrin'de Mehmetçiğin kahramanca mücadele verdiği sırada Türkiye'de devlet ve hükümetin olması gerektiği gibi birçok alanda çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Sakarya'daki Karakamış Mahallesi'nin hızlı trenin İstanbul-Ankara seferinde tek durağı olacağını belirten Üstün, "Büyükşehir belediyemiz hemen o yolu genişletmeye başladı. Bu alandaki park uluslararası standartlarda mükemmel bir eser. Biz Sakarya'da yatay mimariyi tercih ediyoruz. Bu bölgede 3. Boğaz Köprüsü'nün çevre yolu geçecek. Bu yönde çalışmalar yapılmaya başlandı. Hızlı trenin saatte 400 kilometre hızla giderken sadece Sakarya'da duracağını söylediğimizde bunun hayal olduğunu söylüyorlardı. Birçok gerçekleştirdiğimiz proje için hayal olduğunu söylüyorlardı. Bu alanda gerçekleştirilecek projemiz de vatandaşa her yönden hizmet sunacak. Yine bu bölgede adliye alanı projesi çiziliyor. 2020'de burada uluslararası bir organizasyona imza atacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projenin temeli atıldı.
Kaynak: AA