Ovacık Gözelerden Şehrimize İçme Suyu Getirilmesi Projesi

Tunceli'de, "Ovacık Gözelerden Şehrimize İçme Suyu Getirilmesi Projesi" hayata geçiyor.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tunceli için her geçen gün hayata geçirilen yeni projelerle gündeme gelen Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel'in girişimleriyle kentin farklı soluklar kazandığı kaydedildi.

Projeler ve yatırımlarla şehrin çehresinin değiştiğinin aktarıldığı açıklamada, devasa projeler arasında yer alan "Ovacık Gözelerden Şehrimize İçme Suyu Getirilmesi Projesi" çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sonel, hayallerinin Tunceli il merkezinden 80 kilometre uzaklıkta bulunan Munzur Gözeleri'nden evlere en kaliteli suyu getirebilmek olduğunu kaydetti.

Ovacık Gözeleri'nden çıkan ve Ph değeri 8,45 olan Türkiye'nin en kaliteli Munzur Suyu'nu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun destekleriyle şehre getirdikleri aktaran Sonel, "Su temini ve iletimi projesinin ihalesi yapıldı ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzel şehrimiz için bir hayal daha gerçek oluyor. Tunceli'mize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Sonel, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sundu.

Kaynak: AA