Organik Ürünlere İlgi

Kütahya’nın Şaphane ve Gediz ilçelerine bağlı köylerden aldığı organik ürünleri ilçe pazarlarında satan pazarcı Eyüp Kanat, büyük ilgi görüyor.

Organik Ürünlere İlgi
Gediz ve Şaphane ilçelerine bağlı köylerde yaşayan ve evlerine maddi katkı sağlamak isteyen kadınlar tarafından yetiştirilen organik ürünleri satın alan ve ilçe pazarlarında satan 53 yaşındaki Eyüp Kanat, işlerinden memnun olduğunu ve ürünlerin tamamen organik olduğunu söyledi.



Kanat, ’’Tamamen doğal ve organik olan ve köylü kadınlarımız tarafından hazırlanan bulgur, kuru fasulye, nohut, badem, Akdağ kekiği, ıhlamur, köy mercimeği gibi daha bir çok çeşit ürünü köylere gidip satın alıyorum. Cüzi bir kar oranı koyup ilçe pazarlarında satıyorum. Böylece köylü vatandaşlarımız ürünlerini aracısız bana satarak değerlendirmiş oluyor. Bende uygun fiyatla bu organik ürünleri satıp ekmek paramı kazanıyorum. Ürünlerime talep iyi. Özellikle organik ürünlerin değerini bilen müşterilerim gittiğim her pazarda gelip alışverişlerini yaparlar. Amacım ara vermedin gücüm yettiğince köylerden bu ürünleri toplayıp topluma organik ve doğal ürünlerin satışlarını yapmaya devam etmek’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA