Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Kuruyemişli Destek

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu (ÜNİAK) öğrencilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla düzenlediği kermesin geliriyle aldıkları kuruyemişler, Hatay'ın Hassa ilçesine götürülmek üzere yola çıktı.

ÜNİAK öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Üniversite kampüsü içerisinde düzenledikleri kermesten elde edilen gelirle alınan yaklaşık 200 kilogram fındık, kuru üzüm, ceviz ve badem, Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere 15 öğrenciyle beraber Hatay'ın Hassa ilçesine doğru yola çıktı.

ÜNİAK Başkanı Ahmet Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçiğe manevi desteğin nişanesi olarak kermesten elde ettikleri gelirle aldıkları kuruyemişleri ulaştırmak üzere yola çıkacaklarını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yardıma ihtiyacı olmadığını bildiklerini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Devletimiz tarafından askerlerimizin her ihtiyacının fazlasıyla karşılandığını biliyoruz. Şu anki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Cumhuriyet tarihinin her bakımdan en donanımlı ordusu olduğunun bilincindeyiz. Milli irademizin ve manevi desteğimizin bir nişanesi olarak yüreği güzel öğrenci arkadaşlarımızla birlikte Hatay'a gidiyoruz."

Kaynak: AA