Köy Çocuklarıyla 'Yeşilay Haftası' Etkinliği

Iğdır'da KYK'de kalan üniversiteli kız öğrenciler, bir araya geldikleri köy çocuklarına kötü alışkanlıklardan uzak durmayı anlattı Öğrenciler kötü alışkanlıkları simgeleyen balonları patlattı.

Köy Çocuklarıyla 'Yeşilay Haftası' Etkinliği
Iğdır'da, 'Yeşilay Haftası' etkinlikleri kapsamında üniversiteli kız öğrenciler, köy çocuklarıyla kötü alışkanlıklardan uzak durma yollarıyla ilgili etkinlikler düzenledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Süreyya Sülün Hanım Yurdunda kalan ve Iğdır Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenciler, 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası çerçevesinde köy çocuklarını okullarında ziyaret ederek sigara, alkol, madde bağımlılığının insan sağlığına verdiği zararı anlattı.

Orta Alicanlar Şehit Deniz Er Bayram Bahsi İlkokulundaki minik kardeşleriyle buluşan üniversiteliler, kötü alışkanlıkların isimlerini balonlara yazarak balonları patlattı, sağlıklı yaşama dikkatleri çekmek için uçurtmalar uçurdu.

Yurt Müdürü Tuğba Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy çocuklarına yönelik farklı projeleri hayata geçirdiklerini, KYK'de kalan öğrencilerin, Yeşilay Haftası kapsamında madde bağımlığını, alkollü içeceklerin ve sigaranın zararlarını ve bu zararlı alışkanlıklardan nasıl korunulması gerektiğini köy çocuklarına anlattıklarını söyledi.

İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Kübra Dede de kardeş okullarıyla bu haftanın önemini vurgulamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Köylü çocuklara Yeşilayın ne olduğunu anlattıklarını ifade eden Dede, "Kötü alışkanlıklardan nasıl uzak durulması gerektiğini anlattık, kardeşlerimizle konuştuk, tartıştık. Balonlar şişirdik, üzerine kötü alışkanlıkların isimlerini yazdık ve daha sonra onlarla birlikte o balonları patlatarak kötü alışkanlıklara tepkimizi gösterdik. Daha sonra onlarla uçurtma uçurduk, çevre temizliği yaparak çevre temizliğinin önemine vurgu yaptık." dedi.

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencisi Mevlüde Irkın ise, "Öğrenci kardeşlerimize kötü alışkanlıkların sağlığımıza ve yaşamımıza verdiği kötülüklerden bahsettik. Kötü alışkanlıklara karşı nelerin yapılabileceği konusunda kardeşlerimizle konuştuk ve birlikte etkinlikler yaptık." diye konuştu.

Zararlı alışkanlıkların isimlerini yazdıkları balonları teker teker patlatan minik öğrenciler de "Sigara, alkol, madde bağımlığı kötü alışkanlıktır. Biz onu bir balon gibi patlattık" ifadesini kullandı.

Etkinliğin ardından üniversiteli öğrenciler, pasta keserek minik kardeşleriyle oyunlar oynadı.
Kaynak: AA