Kabadüz'de Mehmetçikler İçin Kurban Kesildi

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere manevi destek vermek amacıyla kurban kesildi.

Kabadüz'de Mehmetçikler İçin Kurban Kesildi
Kabadüz İlçe Garnizon Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende konuşan Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, “Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda askerlerimiz adeta destan yazıyor” dedi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk günlerinde şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyetini hatırlatan Kaymakam Özerden, “Aziz şehitlerimizi ne kadar rahmet ve minnetle ansak azdır. Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk günlerinde şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan vasiyetinde kendi ailesi, çocuğu için bir şey istemedi. Türkmenlerin yaşadığı Irak Telafer’deki Türkmen çocuklar için anaokulu yaptırılmasını vasiyet etti. Bu anlamlı isteği hepimizin gözlerini yaşarttı” şeklinde konuştu.

Afrin’in huzura kavuşacağı günlerin yakın olduğunu belirten Belediye Başkanı Yener Kaya ise, “Kahraman Türk askerimiz o bölgedeki hainleri temizlemeye devam ediyor. Rabb’im tüm kahraman askerlerimizi korusun. Dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Tören kurbanların kesilmesi ve dualarla son buldu.

Törene ayrıca, İlçe Garnizon Komutanı Teğmen Servet Çelenk, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA