İzzet Baysal Mezarı Başında Anıldı

Bolulu hayırsever iş adamı İzzet Baysal'ın ölümünün 18. yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi Vali Baruş: 'İzzet Baysal ismi, Bolu'nun hafızasında ve yüreğinde ebedi kalacaktır'

İzzet Baysal Mezarı Başında Anıldı
Bolulu yardımsever iş adamı İzzet Baysal, vefatının 18. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Bolu'ya eğitim ve sağlık anlamında yüzlerce eser kazandıran ve kurmuş olduğu İzzet Baysal Vakfı ile kazandırmaya devam eden iş adamı Baysal'ın, Abant İzzet Baysal Üniversite (AİBÜ) yerleşkesinde bulunan anıt mezarı başında tören düzenlendi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada, örnek insan ve büyük hayırsever İzzet Baysal'ı anmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Vefatının 18. yılında kendisini rahmet, minnet ve şükran duyguları ile anıyoruz. Ruhu şad olsun." diye konuştu.

İnsanın fani hayatında bırakmış olduğu eserlerin kendi ölümünden sonra onu ölümsüz kılabildiğini belirten Vali Baruş, "Dünyada bunu başarabilen insan sayısı çok sınırlıdır. Bunun için, içinde yaşadığınız toplumun hafızasında ve yüreğinde çok derin izler bırakmanız gerekir." ifadelerini kullandı.

Vali Baruş, anma günlerinin her yıl artan bir sayı ile yapıldığına dikkati çekerek, "Bu da şunu gösteriyor ki İzzet Baysal ismi, Bolu'nun hafızasında ve yüreğinde ebedi kalacaktır." dedi.

Konuşmanın ardından Bolu İl Müftüsü Orhan Genç tarafından dua okundu. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından İzzet Baysal'ın kabrine karanfiller bırakıldı.

Törene, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA