Giresun'da Şehit Çeşmeleri Yenileniyor

Giresun Belediyesi tarafından kent genelinde şehitler için yaptırılan çeşmelerin yenilenmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Çıtlakkale Mahallesi'nde bulunan, 2004 yılında Ağrı'da terör saldırısında şehit düşen polis memuru Can Şencan için yaptırılan çeşmede yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, çeşmenin ana gövdesinin yerinden sökülerek, gerekli tamiratları ve boyama işlemlerinin yapıldığı vurgulanarak,"Çeşme alanının mevcut alt zemini sökülüp, yeni bir zemin düzenlemesi yapıldı. Alanın sağ ve sol taraflarına dekoratif sokak lambaları konulup, alan içine oturma bankı, çam ağacı fidanı, yeşil alan, şehidin kısa özgeçmişinin yazıldığı büst, bayrak direği dikilip, alan koruma çemberine alındı. Zemin ve çevre düzenleme çalışmasının ardından atölyede gerekli bakım ve onarımları yapılan çeşme gövdesinin montajı yapılarak suyu bağlandı. Çalışmaların son bulmasının ardından Türk bayrağı göndere çekildi." denildi.

Kent genelinde üç çeşmenin daha bulunduğu, bunların da gerekli bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını yaparak şehitlerimizin adına yaraşır hale getireceği aktarıldı.

Kaynak: AA