Gençler Yeni Medyayı Dinledi

Bursa’da gençlere yeni medya anlatıldı.

Gençler Yeni Medyayı Dinledi
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği ‘Bursa Medya Okulu’, Erguvan Salon’da yapıldı. Konusunda uzman gazeteciler, köşe yazarları, sosyal medya uzmanları ve fotoğraf editörleri gençlere deneyimlerini aktardı. Programın açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, gençlik meclisinin yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ettiğini ifade etti.

Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin her bakımdan gelişmesini önemsediklerini anlatan Çepni, “Gençlere yönelik faaliyetler Bursa’nın ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yeni nesil medyayı kullanabilme artık önem kazandı. Medya konusunda tecrübesi olan isimleri de bu kapsamda gençlerimizle buluşturuyoruz. Bizlerle işbirliği yapan Basın İlan Kurumu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Basın İlan Kurumu İl Müdürü Osman Başeğmez, gençlerin medya konusunda alacağı eğitimleri önemsediklerini, eğitim sonrası gençlerin sosyal medyada yapacağı paylaşımların daha kaliteli hale geleceğini belirtti.

Başeğmez, projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan Bursa Kent Konseyi’ne ve Gençlik Meclisi’ne teşekkür etti.

Medya okulu kapsamında Ahmet Emin Yılmaz ‘haber etiği ve ilkeleri dersi’, Nurullah Nuri Yavuz ‘ekonomi haberciliği’, Serkan İnceoğlu ‘toplum ve medya ilişkileri, kriz yönetimi dersi’, Ahmet Akhan ‘muhabirlik dersi’, İhsan Altıkardeş ‘haber toplama, yazma ve içerik oluşturma dersi’, Alp Cenk Aslan ‘yeni medya ve post truth ders’, Süha Gürsoy ‘sosyal habercilik dersi’, Namık Göz ‘analiz ve toplum haberciliği dersi’, Okan Yüksel ‘medya ve dijital habercilik dersi’, Ercan Arslan ‘görsel habercilik dersi’, Gül Kolaylı ‘söyleşi ve röportaj teknikleri dersi’ verdi.
Kaynak: İHA