Fındık Üreticilerine Sigorta Uyarısı

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Yanıkoğlu: 'İklimsel değişimler fındığımızı tehdit ediyor. Ürünü koruma adına tarım sigortası tek alternatif olarak ortaya çıkıyor'

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, fındık üreticilerinin mağduriyet yaşamamaları için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Yanıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım sigortası yaptırma sürecinin 10 Mart'ta sona ereceğini anımsattı.

Farklı iklim olayları nedeniyle yeni mahsul fındığın risk altında olduğunu belirten Yanıkoğlu, tarım sigortasının fındık açısından hayati önem taşır hale geldiğine işaret etti.

Çiftçilerin son günü beklemeden poliçelerini yaptırması ve ürünlerini güvence altına almasını isteyen Yanıkoğlu, "İklimsel değişimler fındığımızı tehdit ediyor. Ürünü koruma adına tarım sigortası tek alternatif olarak ortaya çıkıyor. Çiftçimiz geleceğini garanti altına almak için mutlaka sigortasını yaptırmalı." dedi.

Yanıkoğlu, sigortanın gönüllülük esasına dayandığına ancak mağduriyet yaşanmaması adına gözardı edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sigorta yaptıran çiftçilerimiz geçmiş yıllarda iklimsel olaylardan kaynaklanan zararlarını TARSİM kanalıyla telafi etmiş, mağduriyet yaşamamıştı. Fındığını güvence altına almayanlar ise mağdur olmuştu. Bu yıl da ürün risk altında olduğundan tarım sigortası yine önem kazandı. Çiftçilerimize tavsiyemiz, gelecek dönemde sıkıntılarla karşılaşmamaları için mutlaka ürünlerini sigortalatmaları. Bu kendi menfaatlerine olacaktır."
Kaynak: AA