Empati Genel Kurulu Yapıldı

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği (EMPATİ) Genel Kurulu yapıldı. Dernek başkanlığına seçilen Hale Konukoğlu, eğitime yönelik projeleri yeni dönemde de birbiri ardına gerçekleştireceklerini söyledi.

Empati Genel Kurulu Yapıldı
Genel kurul sonrasında, kurucu yönetim kurulu başkanı Pınar Topçuoğlu ve son iki dönem yönetim kurulu başkanı Zeynep Konukoğlu’na teşekkür eden Hale Konukoğlu, “Eğitim alanında daha iyi olma çabalarına bir tuğla da biz katkı sağlamak amacıyla 9 yıl önce başlattığımız çalışmaları, aynı heyecan ve azimle sürdüreceğiz” dedi.

Gaziantep’in eğitim hayatına destek olmak amacıyla faaliyetlerde bulunduklarını anımsatan Hale Konukoğlu, “Yürüttüğümüz projeler içerisinde en büyük gururumuz 2013 yılında açılışını yaptığımız 32 derslikli Şehitkamil Empati İlkokulu ve 2017’de isim hakkını aldığımız 27 derslikli Şahinbey Empati İlkokulu’dur” şeklinde konuştu.

Genel kurul sonrasında görev dağılımını yaptıklarına dikkati çeken Empati Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hale Konukoğlu, başkan yardımcılığına Ceren Uğurluer, saymanlığa Seçil Güdemezoğlu, genel sekreterliğe Aylin Burnukara’nın getirildiğini, Elif Yılankırkan Çetindağ, Didem Ozansoy, Gamze Özyaşar, Özge Balık, Elif Kaya ve İdil Muhittinoğlu’nun ise yönetim kurulu üyesi olarak görev üstlendiğine vurgu yaptı.

Empati Derneği

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği, 2009 yılında toplumsal eğitim, sosyal sorumluluk ve kültürel alanlarda topluma artı değerler kazandırmak amacıyla kuruldu.

Şehitkamil EMPATİ İlkokulu’nun yapımını gerçekleştiren, Şahinbey EMPATİ İlkokulunun ise isim hakkını alarak iki okulu da Millî Eğitim Bakanlığı’na devreden derneğin şimdiye kadar uyguladığı projeler özetle şöyle:

’’Gelin Etmeyin Okula Gönderin’’, “Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Yurdu Eksiklerinin Giderilmesi”, “LÖSEV - Empati İşbirliği İle Lösemili Çocuklar Yararına İftar Yemeği”, “Şehit Ailelerine Ramazan Ayı Yardımı ve İftar Yemeği”, “Van’daki Depremzedelere Battaniye Yardımı”, “Somali’ye İnsani Yardım”, “Gaziantep İli Proje Tabanlı Beceri Yarışması”, “Sanko Park AVM’de Çocuklar İçin Resim Sergisi”, “Kimsesiz Çocukların 23 Nisan kutlamaları Kapsamında Sinemaya Götürülmesi ve Hediyeler Verilmesi”, “Onkoloji Hastanesine Tam Destek”, “Kadın Sığınma Evi Çocuk Odasının Düzenlenmesi”, “Çocuk Esirgeme Kurumundaki Çocuklar Karne Hediyesi”, “Cezaevinde Tutuklu Anne ve Çocuklarına Yardım” ve “Engelli Basketbol Takımı Yararına Tekerlekli Sandalye Alımı.”
Kaynak: İHA