Elazığ'da 'İyi Tarım Uygulamaları'

Elazığ’da "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında 10 çiftçiye sertifika verildi.

Elazığ'da 'İyi Tarım Uygulamaları'
İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Elazığ’da eğitim düzenlendi.

Eğitime katılan 10 çiftçiye, ’İyi Tarım Sertifikası’ verildi.

Kentin tarım ve hayvancılığını üst seviyelere taşımak için çalıştıklarını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan;"Bu çalışmalardan biri de iyi tarım uygulamaları. İyi tarım uygulamaları gelecek nesillere bırakacağımız toprakların daha iyi kullanılarak daha sağlıklı bırakılmasının sağlandığı uygulamadır. Topraklarımızı o kadar sıkıntılı kullanıyoruz ki eğer bu şekilde kullanmaya devam edersek ilerde ürün elde etmek için kullanacağımız toprak kalmayacak"dedi.

Karahan, 2017 yılında Elazığ merkezde 4 örtü altı üreticisi, Ağın’da 4 badem üreticisi, Keban’da 2 adet alabalık yetiştiricisine ’İyi Tarım Uygulamaları’ kriterlerinin uygulandığını vurguladı.

Konuşmanın ardından eğitime katılan 10 çiftçiye sertifikası verildi.

Programa Karahan’ın yanı sıra, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Neşe Gür, Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Öz, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Dursun Sözlü, Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay, Su Ürünleri Üreticileri Birlik Başkanı Yücel Doğan, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Mehmet Karaca, müdürlük personeli ve üreticiler katıldı.

Kaynak: İHA