Deprem Haftası

Toroslar Belediyesince, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle ilçedeki öğrencilere "Deprem Bilinçlendirme Eğitimi" verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle Kuvayı Milliye ve Necatibey İlkokulları'nda İçel AKUT ekibi tarafından "Deprem Bilinçlendirme Eğitimi" verildi.

Eğitimlerde, olası bir depreme karşı alınacak önlemlerle deprem anı ve sonrası yapılması gerekenler sinevizyon eşliğinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye'nin deprem kuşağında yer almasından dolayı her zaman tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Belediye olarak düzenledikleri bilgilendirme eğitimleriyle çocukların daha bilinçli birey olmaları için çaba gösterdiklerini kaydeden Tuna, "Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile her yıl ilçemizdeki okullarımızda deprem bilinçlendirme eğitimlerini geleceğimiz olan çocuklarımıza düzenliyoruz. Deprem, doğanın en önemli afetlerinden bir tanesidir. Depreme karşı her türlü tedbiri alabilecek şartlarda donanımlı olmamız lazım. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Çünkü çocuklarımız gelecekte bu ülkenin yöneticileri olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA