Çorum'da 'Kadınlar Ve Diyabet' Paneli

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, dünyada yaklaşık 199 milyon kadının, diyabetle yaşamak zorunda olduğunu söyledi.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi ve Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama Araştırma Merkezince Buhara Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Kadınlar ve Diyabet” panelinde konuşan Baykam, diyabetin gün geçtikçe yaygınlaşan bir hastalık olduğunu söyledi.

Bugün dünyada 199 milyon civarında diyabetli kadının bulunduğunun tahmin edildiğini ifade eden Baykam, diyabetli kadın sayısının 2040 yılında 313 milyona ulaşacağının öngörüldüğünü bildirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen panelde ayrıca Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri, Endokronoloji ve Metobolizma Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Kerim Küçükler, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Eğitim Birimi Eğitim Hemşiresi Hülya Çiçek Acar ve Dilek Veske de diyabetin belirtileri, diyabetle yaşam ve kadınların sağlık okuryazarlığı konularında sunum yaptı.

Belediye Başkanı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu ile bazı belediye meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: AA