Çadır Kentte Yaşayan Mülteciler Bombaların Gölgesinde Hayata Tutunuyor

Suriye’de 7 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle göç eden Suriyeliler, yaşadıkları çadır kentlerde bombaların gölgesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Çadır Kentte Yaşayan Mülteciler Bombaların Gölgesinde Hayata Tutunuyor
Suriye’de 7 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle yerlerinden yurtlarından olan aileler, daha güvenli bölgelere göç ediyor, Özellikle İdlib kırsalında kurulan çadır kentler, mültecilerin tekrar hayata tutunmasını sağlıyor. Türk Kızılayı ise bölgeye sık sık yardım gönderiyor. Türk Kızılayı’nın desteği ile kurulan çadır kentlerde binlerce mülteci hayatlarını devam ettiriyor. Hastalanan yetişkinlerin ve çocukların tedavileri ise yine çadır kentte kurulan çadır hastanede yapılıyor. Bölgenin güvenliğini Suriyeli muhalifler sağlıyor.

İç savaşta babalarını kaybeden çocuklar ise kaldıkları yetimhanede hayata tutunmaya çalışıyor. İHA’nın görüntülediği yetimhanede çocuklar, Esad rejiminin hava saldırısında ölen babalarının özlemiyle yaşıyor.

Umut Çadır Kenti’nde incelemelerde bulunan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kampın Hama kırsalından gelen 6 bin 700 kişiye ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "AFAD ile birlikte kurulan bir kent. İdlib’in içerisi buna benzer dramlarla dolu. 1 milyon kişi buna benzer manzaralarda yaşıyor. Bu bölgede yakın zamanda bir çatışma oldu. Grupların kendi arasındaki çatışmalardan etkilendi. Siviller hemen tahliye edildi. Bu bölge özellikle Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından daha güvenli hale gelecek" dedi.



“Bombalar yakınımıza düşüyor”

İç savaştan kaçarak Umut Çadır Kenti’ne yerleşen Halid, “Hepimiz savaştan kaçtık, Esad’ın saldırılarından kaçtık. İdlib ve Afrin tarafından çok bomba geliyor. Özellikle İdlib’e çok saldırı oluyor. En son saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti. Afrin tarafından gelen bombalar hemen yakınımıza düşüyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA