Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Şanlıurfa'da Anadolu Ve Fen Lisesi Açıyor

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde eğitim veren kampüsünün ardından Şanlıurfa’da Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi açıyor.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Şanlıurfa'da Anadolu Ve Fen Lisesi Açıyor
2018-2019 eğitim öğretim yılında açılacak Bahçeşehir Koleji Şanlıurfa Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi tanıtım toplantısı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’in katılımıyla gerçekleşti. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin 48 ilinde 101 kampüsle eğitim veren kolej, eğitim yatırımlarına devam ediyor. Gelecek eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek kampüslerinin hazırlıklarını sürdüren eğitim kurumu, Şanlıurfa’da bulunan ilköğretim kampüsünün ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılında Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi de açıyor.

Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji Kurucusu Essum Aslan’ın sorularını yanıtlayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının sayıca Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olduğunu belirten Yücel, “Biz her zaman olduğu gibi yine Türkiye’yi dolaşıyoruz. Dün Mardin’den başladık, bugün de Şanlıurfa’dayız, yarın Gaziantep, Adana. Eğitim adına ülkemizin her karış toprağında geleceğin fidanlarını yetiştirmek istiyoruz. Bizim bu sene 50’nci yılımız. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının ilki Bahçeşehir Laleli’de iki odalı bir dershaneydi. O da Uğur Dershaneleri’dir. O günden bugüne bu kurumun liderliğini yapıyorum. Bugün Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları sayıca Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olmuştur. Dünyanın çeşitli noktalarında anaokulundan üniversiteye kadar da eğitim kurumları vardır. Dünya üzerinde 5 noktada üniversitemiz var” dedi.



"Eğitime artık bambaşka açıdan bakmamız lazım"

Moderatör Essum Aslan’ın “Siz eğitimin sınıfta kalmaması gerektiğini, sınıfın dışına taşınması gerektiğini söylüyorsunuz. Bununla ilgili söylemek istedikleriniz nelerdir” sorusunu da cevaplandıran Enver Yücel, “Eğitim, dünya, teknoloji yani her şey değişiyor. Önümüzdeki yıllarda daha da değişecek. Çocuğun beyin gelişimi 0-6 yaş arasında. Önümüzdeki günlerde 5G teknolojisi geliyor. Okulların fiziksel yapısına çok gerek de kalmayacak. Eğitime artık bambaşka açıdan bakmamız lazım. Dolayısıyla öğretmenin anlayışının da değişmesi lazım. Biz eğitimde değişime giderken aynı zamanda işe iyi bir öğretmen yetiştirmekle başlamalıyız” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının en önemli özelliklerinden birinin sürekli eğitim ve öğretim anlayışı içerisinde olmak olduğunu söyleyen Yücel, öğrencileri dünyanın çeşitli bölgelerine gönderebileceklerini belirterek günümüzde bir kampüste 5 yıl geçirmenin de doğru olmadığını dile getirdi.

Yaklaşık bir saat süren programda Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının eğitim anlayışı, yatırımları, dünya ve Türkiye’deki eğitim ağı ve Şanlıurfa ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaptığı ve yapacağı yatırımlar ele alındı.

Düzenlenen lansman programına Şanlıurfa Valisi Abdulah Erin, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, il ve ilçe belediyelerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA