Asimder'den İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Derneği'ne Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Derneği Başkanı Hikmet Elp’i makamında ziyaret etti.

Asimder'den İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Derneği'ne Ziyaret
Azerbaycan’ın kültürünün yayılmasında ve tanıtımında büyük rolü bulunan kültür evi derneğinin İstanbul’da başarılı çalışmalar yaptığına değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Türkiye’de onlarca Azerbaycan kültür derneği kuruldu. Bu dernekler Azerbaycan’ın bağımsızlığını ilan ettiği ilk yıllarda çok önemli görevler yapıp Azerbaycan’ın sesini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Ancak, Azerbaycan artık her ülkede büyükelçiliği ve başkonsoloslukları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Diaspora bakanlığı açılmış ve tüm ülkelerde diaspora bakanlığına bağlı dernekler ve federasyonlar kurulmuştur. Azerbaycan ekonomisi güçlendikçe yeni kurulan Azerbaycan derneklerinin sayısı artmış ve kültür, tanıtım gibi faaliyetleri bırakıp ekonomi işlerin peşine düştükleri görülmektedir. Bu menfaat ve çıkar ilişkileri o zor dönemlerde Azerbaycan’ın yanında bulunan dava adamları ve dernekleri devre dışı bırakmıştır. İşte o kirli ilişkilere ismi bulaşmamış ve sadece kurulduğu günden beri Azerbaycan’ın haklı davası olan Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ ile kültürel faaliyetlere kendini adayan her fırsatta Azerbaycan, İrevan tarihini gündeme taşıyarak Türkiye ve İstanbul’da anlatan bu davaya bir ömür verenlerden biride İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Derneği ve Başkanı Hikmet Elp’tir. Asimder olarak her zaman İstanbul Azerbaycan Kültür Evi derneğinin yanındayız. Azerbaycan Devleti de artık Türkiye’de Azerbaycan ismi ile kurulacak olan derneklerin önce Azerbaycan Büyükelçiliği ile istişare edilerek izin verilmesi konusunda uyarı notu yazmalıdır” dedi.

İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Dernek Başkanı Hikmet Elp ise, “Asimder gibi uluslararası bir teşkilatı hem de Ermenistan silahlı kuvvetlerinin işgal ettiği ve sivil Azerbaycanlı kardeşlerimizin katledildiği Hocalının yıldönümünde teşkilatımızı ziyaret etmeniz bizlere onur vermiştir. Söylediklerinizde haklısınız. Azerbaycan davası 1990 yıllarında gönüllü ve menfaatsiz yapılan bir sevdaydı, ancak son zamanlarda ki kirli ilişkiler bu davaya zarar vermektedir. İşte biz dava adamlarıyla oların arasındaki tek fark ise bizler çocuklarımızın rızkını bu davaya harcıyoruz onlar ise çocuklarının rızkını bu davadan kazanıyorlar. İşte Ermeni lobisinin karşısında başarılı olmayışımızın başlıca sebeplerinden biride budur. Azerbaycan’ımızın bağımsızlığının 100. yıl kutlamaları için İstanbul’a Zeynep Hanlarova’yı getiriyoruz tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Derneği Başkanı Hikmet Elp, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey’e Azerbaycan tarihini içeren kitaplar hediye etti.
Kaynak: İHA