Ardahan'da 'Kudüs Sorumluluğumuz' Konulu Konferans Düzenlendi

Türkiye Gençlik Vakfı Ardahan şubesi tarafından “Kudüs Sorumluluğumuz” konulu konferansa düzenlendi.

Ardahan'da 'Kudüs Sorumluluğumuz' Konulu Konferans Düzenlendi
Belediye Konferans Salonunda ki konferansa Vali Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy, Rektör Mehmet Biber, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, İl Genel Meclis Başkanı Taviddin Coşkun, Vali yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.

Konferansta aslen Kudüslü olan Doç. Dr. Monjed Ahmmad tarafından Kudüs’ü ve Kudüs’ün Müslümanlar için önemini bir anlatan konferans verildi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “Kudüs özgür olmadıkça, dünya tutsaktır." Mesajı karşımızda durmaktadır ve ben bu önemli tespit ile başlamak istiyorum. ABD Başkanı Donald Tramp geçtiğimiz aylarda Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması gerektiği kararını dünya kamuoyuna deklare etti. Raflardan indirdikleri on yıllık, yüz yıllık, belki de 500 yıllık projelerinden, planlarından bir tanesini tekrar konjonktürün müsait olduğunu düşünerek dünya kamuoyuyla paylaştığı Kudüs’ün İsraillin başkenti olması hususu ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma konusunda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizde ve İslam dünyasında hassasiyet sahipler müminleri ayağı kaldırmıştır. Bu konuda büyük bir farkındalık ortaya konulmuştur.

İslam Dünyası yaklaşık iki asırdır esareti yaşamaktadır. Cumhurbaşkanımızın da öncülük ettiği Kudüs Müslümanlarındır, Kudüs İsrail’in başkenti olamaz farkındalığı dünyada büyük yankı uyandırmıştır. BM nezdinde de Kudüs’ün İsrail’in başkenti olamayacağı kararı alınmıştır.

İslam dünyasının bulunduğu bu olumsuz süreç Kudüs’ün özgürleşince sona erecektir diye inancımı paylaşmak istiyorum ve konferansa vesile olan Burak derneğine, Tügva Ardahan Şubesine, değerli hocamıza teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar ise, “Bugün Kudüs’ü konuşurken, Kudüs’ü sadece bir Filistin meselesi olarak görmek son derece yanlıştır. Kudüs, peygamberlerin tevhit mücadelesine ev sahipliği yapmış, 3 semavi dinin merkezi ve kıblesi olmuş, ismi ve çevresiyle mukaddes kılınmış bir mübarek şehirdir.

İslam’ın sembol şehirlerindendir ve Beytü’l-Makdis, Mukaddes, el-Kuds ve Kuds-i Şerif gibi adlarla da anılmıştır. Mescid-i-Aksa, Müslümanların uzun süre kıblesi olmuştur ve Hz. Süleyman tarafından yapılmış Beytu’l-Makdis’in yerinde yükselmektedir. Kudüs Hz. Ömer in, Selahattin Eyyubinin ,1516 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından Feth olmuş ve 1917 yılına kadar Osmanlı himayesinde kalmıştır.

ABD’nin istediği gibi İsrail’in başkaneti olamayacaktır. Kudüs tüm Müslümanlarındır. Bu konferansın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA