Akyazı Belediyesi Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başlıyor

Akyazı Belediyesi’nin gençlere yönelik projeleri kapsamında başlatılan ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ kursları başlıyor.

Ata mirası olan okçuluk için Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi, Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerince ortak proje kapsamında lise öğrencilerine yönelik geleneksel okçuluk kurs kayıtları başladı.

Proje kapsamında ilk olarak lise öğrencilerine yönelik okullardaki beden eğitimi öğretmenleri tarafından kayıtları alınan öğrenciler hazırlanan ders programları neticesinde haftanın 5 günü Akyazı Kapalı Spor Salonunda uzman öğreticiler tarafından dersler verilecek.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Akyazı’daki gençlerimize yönelik birçok proje gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Akyazı’mıza yeni sporcular, kültürel ve sportif nitelikleriyle yeni hobiler kazandırmak amacıyla uzman hocalarımız eşliğinde geleneksel türk okçuluğu kursunu proje ortaklarımızla birlikte başlatıyoruz. Geçmişini unutmayan gençler ve nesiller yetiştirme gayreti içindeyiz. Ve bu projemize herkesin teveccüh göstereceğine kanaatim tamdır” dedi.

Kaynak: İHA