Akdeniz Üniversitesi'nden İşbirliği Protokolü

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal:'İnanıyorum ki bu işbirliği ve güç birliği her iki üniversiteye de birçok katkı ve fayda sağlayacaktır'

Akdeniz Üniversitesi ile Azerbaycan Kooperasiya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Rektörlük Yönetim Kurulu Odası'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Azerbaycan ve Türkiye'nin, bir millet iki devlet olarak tarih boyunca kader birliği içerisinde olduklarını belirtti.

Her iki ülkenin bugün de ortak bir pencereden geleceğe baktığını, bugünü ve yarını birlikte şekillendirdiğini vurgulayan rektör Ünal, "Bizler de bu birlikteliğimizi eğitim alanında daha da kuvvetlendirmek amacıyla bugün bir araya geldik. Üniversitemizin halihazırda birçok Azerbaycan üniversitesiyle protokolü var. Azerbaycan Kooperasiye Üniversitesi ile tecrübe, öğretim elemanları, öğrenci değişimi gibi konular başta olmak üzere daha birçok konuda işbirliği için protokol imzalıyoruz. İnanıyorum ki bu işbirliği ve güç birliği her iki üniversiteye de birçok katkı ve fayda sağlayacaktır." diye konuştu.

Prof. Dr. Ünal, Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararası alanda en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu dile getirerek, dünyanın dört bir yanından öğrencileri olduğunu bildirdi.

Bu eğitim öğretim yılında 2 bin 81 uluslararası öğrenciden yaklaşık 600'ünün Azerilerden oluştuğunu vurgulayan Ünal, "Bu tür uluslararası işbirlikleri öğrenci ve öğretim elemanı değişiminde de büyük kolaylıklar sağlıyor." dedi.

Azerbaycan Kooperasiya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eldar Quliyev ise yapılan anlaşmanın ortak bir anlayış çerçevesinde eğitsel, bilimsel ve kültürel işbirliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Quliyev ayrıca, karşılıklı bilgi paylaşımının her iki üniversite açısından da faydalı olacağını vurguladı.

Protokolün imzalanmasının ardından, her iki üniversite rektörü karşılıklı hediyeler verdiler.

İmza törenine, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova da katıldı.
Kaynak: AA