ABD'de ISM İmalat Dışı Endeksi Beklentinin Üzerinde Geriledi

Ülkede, ISM imalat dışı endeksi, şubat ayında 59,5'e gerilerken, bunun piyasa beklentisinin üzerinde olması dikkati çekti Hizmet sektörü PMI ise beklenti paralelinde 55,9'da sabit kaldı.

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü'nün (ISM) imalat dışı endeksi şubat ayında, piyasa beklentisinin üzerinde bir değerle 59,5’e geriledi.

ISM'nin raporuna göre, ISM imalat dışı endeksi, şubatta bir önceki aya kıyasla 0,5 puan azalarak 59,5 oldu. Piyasalar endeksin 59'a gerilemesini bekliyordu.

Beklentinin üzerinde açıklanan ISM imalat dışı endeksi, ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 90’ını oluşturan imalat harici sektörlerin üst üste 97 aydır genişlemeyi sürdürdüğüne işaret etti.

Endeks için yapılan ankete katılan iş yerlerinden alınan bilgilere göre, imalat harici 18 alt sektörden 16’sı şubatta genişleme kaydetti.

Bu arada, uluslararası finans kuruluşu IHS Markit’in yine bugün açıklanan nihai verilerine göre, hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) şubatta 55,9’da sabit kalarak piyasa beklentisini karşıladı.

Şubat ayı nihai Bileşik PMI’ın ise önceki aya kıyasla 0,1 puan azalarak 55,8'e gerilediği bildirildi.

ISM ve PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması "genişlemeye", 50'nin altında kalması ise "daralmaya" işaret ediyor.

Kaynak: AA