Yeni Yetenekler Spor Fabrikasında Yetişecek

Tesisleşme hamlesi ile son 6 yılda yaklaşık 250 milyon liralık yatırımın yapıldığı Bursa’da vizyon projeler bir bir hayata geçiyor. Bu kapsamda yeni yeteneklerin yetişeceği Bursa’nın ilk spor fabrikası olan Gürsu Spor Fabrikası, gençlerin ve vatandaşların hizmetine girmesi için gün sayıyor.

Yeni Yetenekler Spor Fabrikasında Yetişecek
Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ve Bursa Valiliğinin öncülüğünde birçok vizyon projenin hayata geçirildiği Bursa’da son 6 yılda gençlik ve spor alanında yaklaşık 250 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Bu kapsamda yeni yeteneklerin yetişeceği Gürsu Sporcu Fabrikası’nın yapımı tüm hızıyla devam ediyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Bursa’nın ilk Spor Fabrikası olacak olan Gürsu Spor Fabrikasında, 3’ü büyük, 7’si ferdi toplam 10 spor salonunun yanı sıra sağlık odası, kondisyon salonu ve kafeterya gibi donatılara sahip olan Spor Fabrikası, 8 milyon lira yatırım bedeliyle inşa ediliyor.

Gürsu’nun marka değeri artıyor

Spor fabrikasının ilçeye kazandırılmasıyla Gürsu’nun marka değerinin arttığını, yapılan yatırımlarla Gürsu’nun sporda öne çıkan ilçelerin başında geldiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, "Gürsu Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Işık ile birlikte çalışmaları sürdürüyoruz, inşallah GürsuSpor Fabrikasının tamamlanmasıyla gençler birçok branşta sporla buluşacak ve Türk sporuna yeni yetenekler buradan çıkacaktır" dedi.

Yine, Gürsu gibi dinamik ve genç nüfusun yoğunlukta olduğu bir ilçenin bu yatırımlarla çok daha güçleneceğini belirtti.

Hizmete girdiğinde Gürsu’yu sporda marka ilçelerden biri haline getirecek olan Gürsu Sporcu Fabrikası, 2018 yılında Bursa gençliğinin ve vatandaşlarının hizmetine girmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA