Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesinden Kadınlar Günü Etkinliği

Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesi, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ‘Kadın ve Gücü’ buluşması gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesinden Kadınlar Günü Etkinliği
Etkinlik öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesi Kadın Kolları Başkanı İnayet Eroğlu, Türk kadının dik duruşun sembolü olduğunu ve kadınların en büyük mutlulukların arkasındaki kahraman olduğunu dile getirdi.

Başkan Eroğlu: “Kadınlar insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardında ki kahramandır. 8 Mart tüm dünyada kutlanan kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür. Esasen Türk kadını töremiz gereği zaten bu haklara sahiptir. Türk kadını çok özeldir. Çünkü Türk kadını dik duruşun sembolüdür. Korku nedir bilmeyen, umudu ve inancı tükenmeyen zalime boyun eğmeyen bir kültürden gelir” dedi.

Türk kadının hayatın her anında ciddi zorluklarla karşılaştığını ve kadının hayatta büyük bir mücadele içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Günümüzde tüm dünya kadınlarında olduğu gibi Türk kadınını da hayatın her anında yaşadığı ciddi sıkıntılar vardır. Özellikle hayatımızda yaşadığımız her türlü sıkıntılara karşı durabilmek ve mücadelemiz ile yola devam edebilmek, haklarımızı aramak için hepimiz doğru yerdeyiz. Hepimiz Türk Eğitim Sen çatısı altındayız. Bu şartlar altında yaşanılan sıkıntılara karşı durma ve çalışan tüm kadınlarımızın haklarını koruma Türk Eğitim Sen’in boynunun borcudur. Türk kültüründe kadınlar erkeklerle eş değerdedir. Hanım hakanın n yanında duran ve gerektiğinde de devleti yöneten Türk kadını mücadelenin de iradenin de üstesinden gelebilecek yeteneklere ve güce sahiptir. Tam da bu yüzden toplumun her kesiminde şiddete maruz kalan, horlanan ve suiistimal edilen kadınlarımızın sesi olmak biz eğitim çalışanlarının vazifesidir. Kadına ikinci sınıf eğitim muamelesi yapılamaz. Kutsal kitabımızda insanoğlu ifadesi kadının ve erkeği bütün olarak kabul etmiş ve böyle anılmasını istemiştir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk biz Türk kadınlarına yeryüzünde ki kadından çok daha önce yasal olarak Türk erkeği ile tam manasıyla eşit haklar vermiştir. İşte bizler böyle bir törenin mensupları olarak Türk Eğitim Sen çatısı altında mücadelemize yılmadan devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA