Tekirdağ'da Trafik Polislerinin Görevini Yapmadığı İddiası

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü: 'İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzün haberlerde bahsi geçen cadde ve sokaklar ile tüm sorumluluk alanında denetimleri aralıksız olarak devam etmekte olup asılsız ve mesnetsiz haberlere itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur'.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Süleymanpaşa ilçesinde trafik polislerinin görevlerini yapmadığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, trafik kurallarını ihlal eden araçlara cezai işlem uygulandığı belirtildi.

2017 yılı ve 2018 yılının ilk iki aylık zaman dilimi içerisinde, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Yunus Bey Caddesi, Hasan Efendi Sokak, Hükumet Caddesi ile Valilik, adliye ve eski defterdarlık civarında hatalı park eden araçlarla ilgili yapılan denetimlerde, 11 bin 343 araca 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 59, 60 ve 61'inci maddelerinden cezai işlem uygulandığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu süre içerisinde öğrenci servislerine yönelik yapılan denetimlerde ise 3 bin 204 araç ve sürücüsü kontrol edilerek, eksikliği görülen 197 sürücü ve araca cezai işlem uygulanmıştır. Yerel basında özellikle 50. Yıl Ortaokulu ve civarı ile ilgili trafik sorunlarını anlatan haberlerde, yetkililerden bilgi alınmadan 'bilgi alınmış' gibi haberlerin yapıldığı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi ( UKOME ) tarafından alınmış olan kararların farklı şekilde yorumlandığı görülmüştür. Trafik ekiplerinin bu bölgelerde görevlerini yapmadığı ve cezai işlem uygulanmadığı şeklinde mesnetsiz haberler yapılarak kurumumuz yıpratılmaya çalışılmaktadır."

Kaynak: AA