Şehitler İçin Arakan'da Su Kuyusu Açıldı

Muş Kardeşlik Platformuna üye sivil toplum kuruluşları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Fırat Karaca ile 2016'da Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Murat Yılmaz için Arakan'daki mülteci kamplarında su kuyusu açırdı.

Şehitler İçin Arakan'da Su Kuyusu Açıldı
Şehit ailelerini ziyaret eden platform üyeleri, su kuyularından çekilen fotoğraf ve görüntüler ile plaketleri takdim etti.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Yusuf Kenan Atılgan, ziyarette yaptığı açıklamada, Arakan'da kuyu açılmasının sembolik bir anlam taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz şu ana kadar şehitlerimiz için iki kuyu açtık. 4 Mayıs 2016'da Varto yolunda şehit edilen polis memuru Yücel Kurtoğlu adına açmaya karar verdiğimiz kuyunun kazı çalışmaları ise devam ediyor. İnşallah gelecek hafta o kuyu da faaliyete geçecek. Bu kuyular, ailelerini kaybetmiş yetim çocukların okuduğu mülteci kamplarındaki okulların hemen yanı başında. Bu sayede hem şehitlerimizin ismini yaşatacak bir daimi hayır kapısı açmış olacağız hem de emperyal amaçlarla dünya kaynaklarını sömürmek için mazlum ve mağdur insanlara musallat olan figürlere, dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye'nin geçit vermeyeceğini göstermiş olacağız."

Afrin şehidi Fırat Karaca'nın babası Alican Karaca da ziyaretlerden ve yapılan faaliyetten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, haçlı ordularının İslam alemi üzerinde hakimiyet kurmak istediğini söyledi.

Ziyaretlere, Muş İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, TÜGVA Muş Şube Başkanı Tahsin Oran da katıldı.

Kaynak: AA