Osmaniye'de '13. Güvercin Festivali' Başladı

Çeşitli kentlerden getirilen 20 ırktan 300'ü aşkın güvercinin yer aldığı festivalde her ırkın birincisi seçilecek Tertip Komitesi Başkanı Gül: 'Festivalimiz sayesinde hem güvercinlerimizin kalitesi hem de fiyatları artıyor'.

Osmaniye'de '13. Güvercin Festivali' Başladı
Osmaniye'de Güvercin Sevenler Derneği tarafından düzenlenen "13. Güvercin Festivali" başladı.

Cebelibereket Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte kara müsevit, göğ şamı, zırhlı şamı, ispir, sarı meverdi, kırmızı meverdi, ağ, göğ kurufilli, kara nakışlı, göğ nakışlı, sarı nakışlı, kırmızı nakışlı, sarı alaca bağdadı, kırmızı alaca bağdadı, göğ alaca bağdadı, kara alaca bağdadı, kırmızı çarşıllı, sarı çarşıllı, kara çarşıllı ve göğ çarşıllı olmak üzere 20 ırktan 300'ü aşkın güvercin "yarışacak."

Güvercinler, 20 kişilik jüri tarafından renk uyumu, duruşu, pençe ve göğüs yapısı gibi fiziksel görünümü ve özelliklerine göre seçilecek.

Her ırktan birincinin belirleneceği yarışmada, dereceye giren güvercin sahiplerine kupa ve çeşitli ödüller verilecek.

Festival Tertip Komitesi Başkanı Salih Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin geniş katılımla yapıldığını belirtti.

Festivalde Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye ve diğer birçok kentten katılımcıların bulunduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Güvercin seven arkadaşlarımızı kentimizde ağırlamaktan mutluyuz. 20 kişiden oluşan jürimiz 300’den fazla güvercini değerlendirecek. Burada kuşlar ırklarına göre yarışıyorlar. Her kuş, örnek kuşa göre kıyaslanacak ve puan verilecek. Arkadaşlarımız da kendi kuşlarını en iyi modele göre kıyaslama şansı bulacak. Festivalimiz sayesinde hem güvercinlerimizin kalitesi hem de fiyatları artıyor.

Festivale Hatay’dan katılan Nasrettin Çelik de 10 yıldır güvercin beslediğini belirterek, bu tutkusundan vazgeçemediğini söyledi.

Sever Aslan da festival sayesinde benzer tutkuları olan kişilerle dostluk ve arkadaşlıklarının arttığını dile getirerek, "Güvercin beslemenin üzerimizde farklı bir etkisi var. Bunu ancak beslemekle anlayabilirsiniz. Yarışmada inşallah başarılı oluruz. Fakat önemli olan güvercin seven arkadaşlarımızla aynı ortamda buluşmaktı." dedi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da festivaldeki katılımcılara başarı diledi.
Kaynak: AA