GÜNDEM ÖZETİ / 5 Mart 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/16.00)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Büro Memur-Sen tarafından düzenlenen "Merhamet ve Kadın" temalı program ve fotoğraf yarışması ödül törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Okuryazarlık Seferberliği" açılış programına katılacak.

(Ankara/14.00)

3- TBMM Anayasa Komisyonunda, seçim ittifakına ilişkin kanun teklifi görüşülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay'ın 150'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

2- FETÖ davaları

- 15 Temmuz sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 72 sanığın yargılandığı davaya Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Sakarya'da, darbe girişimine ilişkin davada, örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 223 sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Sakarya/09.00)

- Darbe girişimi sırasında, Samandıra Gişeleri'ndeki olaylara ilişkin 20'si tutuklu 26 sanığın yargılanmasına, Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişimi sırasında Selimiye'deki 1. Ordu Komutanlığında yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün Üsküdar yerleşkesinin ele geçirilmeye çalışılmasına ilişkin 40’ı tutuklu 128 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın son maçında Trabzonspor ile Beşiktaş, Medical Park Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/20.00)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 19. haftanın kapanış maçında TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor, TOFAŞ Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/19.00)

3- Voleybolda Efeler Ligi baraj etabı 1. devre üçüncü ve son gün maçlarında Beşiktaş-TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik, Jeopark Kula Belediyespor-İnegöl Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Afyonkarahisar/12.00/14.00)

4- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi 1. devre üçüncü ve son gün müsabakalarında Çanakkale Belediyespor-İlbank, Seramiksan-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas karşılaşacak.

(Balıkesir/12.00/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA