Aksu'da Altyapı Atağı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu’ya 35 milyon liralık altyapı hizmeti yapacaklarını belirterek, “Altyapı hizmeti cesaret ister. Tribüne oynayan belediye başkanı altyapı hizmeti ile uğraşmaz. Ama biz vazgeçmedik. Aksu gözbebeğimiz. İki etap halinde bir çalışma ile alt yapı sorununu tamamen çözeceğiz” dedi.

Aksu'da Altyapı Atağı
Aksu Macun Mahallesi Pazar Yeri açılışı ve ASAT İsale Hattı Yapımı Temel Atma Töreni düzenlendi.

Aksu Macun Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen törenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Aksulu vatandaş katıldı.



“Ben altyapı hizmetinden vazgeçmedim”

Önemli alt yapı tesislerinin temelini atıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Menderes Türel, alt yapıya yapılan yatırımların pek görünmediğini söyledi.

“Altyapı, yağmur suyu, drenaj, arıtma, belediye başkanları için çok cazip işler değildir ”diyen Başkan Türel, “Çünkü şehri kazacaksın, toz toprak olacak, ciddi sıkıntı yaşanır ve bu hizmet bitince üstünü kapatıp asfaltı çektiğinde bu yapılan hizmet unutulur. Tribüne oynamak isteyen belediye başkanları alt yapı ile uğraşmaz. Menderes Türel geldi ilk günden beri insanlığın en büyük ihtiyacı olan alt yapıdan vazgeçmedi. 800 kilometre ilk dönemimde kanalizasyon uzunluğunu Antalya kazandırdık. Bana o zamanlarda bazıları geldi ‘başkan bu kadar alt yapı ile uğraşma vatandaşa sıkıntı verir bittiğinde de çabuk unutulur’ dediler. Alt yapı belediye başkanı için cazip değil desemde ben hiç vazgeçmedim. Aksu’nun geleceği ve çocukların geleceğini garanti altına almak boynumuzun borcu. Kaybettiğim seçimde de dahi‘ben bu alt yapıdan kaybettim keşke hiç yapmasaydım’ diye düşünmedim. Benim için sizin kazanmanız önemli” dedi.



Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak

Macun deresi koku sorunundan bahseden Başkan Türel, “Yıllar önce benim işim Aksudaydı. Macun deresinin kokusunu çektik. Senelerce köftecilerle Aksu halkıyla biraraya geldim. Ve biz bunun mağduru olduğumuz için sizin derdinizle dertlendiğiniz için macun deresini halledelim diye söz verdik. Ve Aksu Belediye başkanımızın da desteği ile bir kısmına başladık ve bitirdik. Kanalizasyon en önemli altyapı yatırımlarından birisi. Aksu ilçemizin kanalizasyon sorununu iki etapta tamamlamayı planladık. Birinci etap kanalizasyon çalışma kapsamında Macun mahallemize 10 bin metre kanalizasyon şebeke hattı yapacağız. Çok değil öyle senelerce sürecek bir çalışma yapmayacağız. Hemen bu yılın Temmuz ayında tamamlayacağız. Tam 3 Milyon TL’lik bir yatırımı yerin altına gömeceğiz ama benim Aksulu hemşerilerime feda olsun. İkinci Etap olarak Planlanan kanalizasyon yatırımımız Macun, Barbaros, Mahallelerinde 6 bin metre kolektör hattı, 9 bin metre kanalizasyon şebeke hattı olmak üzere 15 bin metre yapacağız. İkinci etap çalışmamıza da hemen bu yılın sonunda başlayacağız ve 2019 yılında işletmeye alınmasını sağlayacağız. İkinci etap için planladığımız yatırım maliyeti 15 Milyon TL. Aksu’muza 17 Milyon TL maliyetli yağmursuyu drenaj yatırımı gerçekleştireceğiz. Macun Deresine Kapalı Menfez Yağmursuyu İnşaatı Yapım 810 metre kapalı betonarme kutu menfez yağmursuyu drenaj hattı inşaatı yapacağız. O malum kokuların kökünü kurutalım. Çalışmalara bu ay içinde başlayıp hemen Ağustos ayında da tamamlayacağız. Tüm bu saydığım birinci etap, ikinci etap kanalizasyon ve yağmursuyu yatırım çalışmalarımızın toplam maliyeti 35.000.000 TL’dir” şeklinde konuştu.



Aksu gözbebeğimiz”

Aksu’nun yüz ölçümünün 406 kilometrekareden oluştuğuna dikkat çeken Başkan Türel, “70 bine yakın nüfusu ve 35 Mahallemiz ilçe belediyemiz ve büyükşehirden hizmet alıyor. Dur durak bilmeden Aksu belediyemizle işbirliği halinde sizlere daha güzel, daha kolay yaşayabileceğiniz bir Aksu hediye etmeye çalışıyoruz. Allaha şükür olsun bugüne kadar verdiğim her konuda sözümü tuttum ve hizmetimizi gerçekleştirdik. Menderes Türel eşittir hizmet. Antalya’nın 19 ilçesine de aynı yoğunlukta hizmet götürmeye çalışıyoruz. İçme suyundan tutunda asfalta kadar. İşte bu eşit hizmet alan ilçelerimizden Aksu gözbebeğimiz” dedi.



Yatırımları anlattı

Başkan Türel, ASAT tarafından Aksu’ya yapılan diğer yatırımlardan da bahsetti. Türel, “Aksu Su Şebeke Hatları, Şebeke Tamirat İşleri Aksu Macun Deresi Yağmur Suyu Betonarme Kutu Menfez İşi, Acil Hat Döşenmesi, Asfalt yatırımları, İçme suyu, Yağmur Suyu, yatırımları ile toplam 16 Milyon 118 Bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Aksu İlçesi Acil Hat Döşenmesi ve Olası Arıza Tamiratı Yapım İşimizin yapımına da başladık. Tabi ki bu hizmetler sizlerin desteği ve gayretleri dualarıyla oluyor. Bu hizmetlerin gerçek mimarı ne Menderes Türel ne Halil Şahin ne de bir başkası. Gerçek mimarlar sizlersiniz. Sizler bize destek vermeseydiniz bu göreve getirmeseydiniz bu hizmetler hala bekliyor olacaktı. Ben sizlere bize verdiğiniz destek için gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Aksu Macun Mahallesi Pazar Yeri hizmete açıldı. Aynı anda ASAT İsale Hattı’nın da temeli törenle atıldı.
Kaynak: İHA