Yazar Sefer Darıcı'dan Söyleşi Ve İmza Günü

Akademisyen ve yazar Sefer Darıcı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiye katıldı.

Beşevler Sosyal Tesislerinde düzenlenen söyleşiye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Yazar Darıcı, söyleşideki konuşmasında, insanların geçmiş yıllara göre teknolojiyle daha iç içe olduğunu söyledi.

Sosyal medyanın propaganda aracı olarak kullanıldığını ifade eden Darıcı, "Küreselleşen bir dünya ile birlikte bugün artık teknoloji ile artık daha iç içeyiz. Eskiden olmadığı kadar iç içeyiz. Bugün cep telefonlarından her hangi bir uygulama vasıtasıyla veya sosyal medya üzerinden dünyanın diğer ucunda yaşanan olayları öğrenebiliyoruz. Algı yönetimi uygulamaları eskiden bugüne değişiklik gösterdi." dedi.

Darıcı, ailelerin sosyal medya kullanımı konusunda daha bilinçli oması ve çocuklarını ona göre yönlendirmesi gerektiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Propaganda aracı olarak eskiden mecmualar kullanılırken bugün daha çok yaygın olan iletişim araçları kullanılıyor. Eskiden gazete kitap kullanılırken şimdi sosyal medya daha etkin kullanılıyor. Sosyal medya hayatımızın her alanına girmiş durumda bizi doğruya da yanlışa da yönlendirebiliyor. Ama genelde yanlışa yönleniyor insanlar. Uyuşturucuyu sosyal medya üzerinden emoji kullanarak talep edebiliyorsunuz. Kargoyla uyuşturucu kapınıza gelebiliyor."

Söyleşinin ardından Sefer Darıcı, "Subliminal İşgal" kitabını sevenleri için imzaladı.

Kaynak: AA