Vali Necati Şentürk'ün Veda Ziyaretleri

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, emeklilik dilekçesinin kabul edilmesinin ardından kentte başladığı veda ziyaretlerine devam ediyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şentürk, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret ederek, akademik kadroyla bir araya geldi.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Necati Şentürk, şehrin önemli kurumlarından olan Ahi Evran Üniversitesinin hızla gelişip büyüdüğünü dile getirdi.

Ahi Evran Üniversitesinin ileride daha da büyüyerek, ülkedeki en önemli eğitim kurumlarından biri olacağını ifade eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

"Ahi Evran-ı Veli'nin adını taşıyan üniversitemiz son derece moderndir. Üniversitemizden mezun olan gençlerin de ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edeceğine şüphem yoktur.

Rektör Vatan Karakaya ve ekibi ile birlikte, üniversitemizi daha da iyileştirme adına önemli çalışmalara imza attık. Tıp Fakültesine öğrenci alımı gerçekleşti. Yine İslami İlimler Fakültesi bizim dönemimizde eğitim öğretim vermeye başladı. Üniversitemize katkılarda bulunduysak bu bizim için onurdur."

Rektör Karakaya ise beraber çalıştıkları dönemde Vali Şentürk'ün tecrübelerinden faydalandıklarını, güzel bir hizmet dönemi yaşadıklarını ifade ederek, kendisine Ahi Evran-ı Veli tablosu hediye etti.

Şentürk, Karakaya, Rektör yardımcıları, dekanlar, birim yöneticileri ve öğretim görevlilerinden helallik istedi.

Kaynak: AA