Tekirdağ'da TÜGVA'dan Kitap Okuma Etkinliği

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Tekirdağ Şubesi tarafından, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla açık alanda kitap okuma etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında Tuğlalı Park'ta bir araya ortaokul ve üniversite öğrencisi gençler bir saat boyunca kitap okudu.

Türkiye Gençlik Vakfı Tekirdağ Şube Başkanı Emrah Hekim, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Hekim, Türkiye Gençlik Vakfı Tekirdağ Şubesi olarak daha çok gence ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bugünkü etkinliğimizde gençlerimizin parklarda zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri konusunda farkındalık oluşturmak için kitap okuma etkiliği düzenledik. Günümüzde sosyal medya hayatımızın her alanına girmiş durumda. Bu yüzden özellikle gençlerimizi bu alışkanlıklarından uzaklaştırıp unutulmaya başlanan kitap okuma kültürüyle tekrar tanıştırmak istiyoruz. Bugün Tekirdağ'ın 11 ilçesinde gençlerimiz parklarda toplanarak kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor. Bundan sonra daha fazla kitap okuyan gençleri görmek için bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz."

Kaynak: AA